O zi de neuitat pentru beneficiarii de servicii sociale de la Centrul Tântava

20 de persoane care sunt îngrijite în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tântava, însoțite de personalul și conducerea centrului, au mers marți, 27 iunie, într-o excursie, la Comana și Ghimpați.

Acolo, au vizitat Parcul Natural Comana și au admirat arborii seculari, în special stejarii, declarați monument al naturii, dar au văzut și amenajările lacustre din Balta Comana și au parcurs trasee turistice prin pădure.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au transmis că cele 20 de persoane şi însoţitorii lor au vizitat, mai apoi, Mănăstirea Comana. Acolo, au fost informaţi despre potenţialul turistic al zonei, atât cel cultural legat de monumentul istoric, de istoria acestor locuri, cât şi cel memorialistic, legat de eroii căzuţi în Primul Război Mondial, ale căror oseminte sunt adapostite de Mausoleul din curtea mănăstirii.

În pădurea Ghimpaţi, excursioniștii au vizitat crescătoria de fazani, înfiinţată în anul 1927, specializată în reproducerea şi creşterea fazanilor, crescătorie ce se întinde pe o suprafaţă de 11 hectare şi produce anual circa 15.000 fazani, folosiţi pentru repopularea fondurilor cinegetice.

Persoanele beneficiare de servicii sociale în Centrul de la Tântava au aflat informaţii interesante despre activităţile specifice ale halei de incubaţie şi camerei de depozitare a ouălor, halei de creştere a puilor de fazani, filtrul sanitar, padocurile de reproducţie şi volierele de stocaj. Pentru vizitarea acestor obiective, DGASPC Giurgiu a primit sprijinul oferit cu amabilitate de administraţia Parculului Natural Comana, Mănăstirea Comana şi Direcţia Silvică Giurgiu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.