O decizie a CL Giurgiu încinge spiritele în oraş: Vor mâncare gratuită? Trebuie să muncească!

Este vorba despre beneficiarii de hrană pregătită la Cantina de Ajutor Social a municipiului Giurgiu. Sunt 250 de oameni, din care mulţi copii, care primeau mai multe mese pe zi, în weekend- chiar alimente separat, fiind vorba despre cetăţeni fără posibilităţi materiale.

Totuşi, mulţi dintre adulţi sunt capabili să muncească, însă, spune edilul-şef al urbei, Nicolae Barbu, la fel de mulţi preferă să nu o facă. Tocmai de aceea, el a iniţiat un proiect de hotărâre, aprobat, de altfel, într-o recentă şedinţă a Consiliului Local, prin care cei care pot să muncească şi vor mâncare gratuit, să presteze muncă în folosul comunităţii.

În mod firesc, decizia, anunţată, de altfel, din vară, a creat dezbateri pro şi contra. Cu precizări pe acest subiect a revenit, în conferinţă de presă, miercuri, 7 septembrie, chiar Nicolae Barbu.

El a spus, mai întâi, că, indiferent de repercusiuni- electoral vorbind- îşi asumă această decizie. „Nu e obligaţia Primăriei să asigure cantină socială, dacă era obligatoriu nici nu mai discutam. Faptul că am da mâncare gratis pentru 250 de oameni, asta nu rezolvă problema socială în sine. Avem, potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială 3.000 de familii, la limita sărăciei. Sigur, cifra nu este nici bună, dar nici pesimistă. Aici intră cei 800 de beneficiari de ajutor social, persoanele cu handicap, cele fără venit sau cu pensie sub 450 de lei”, a subliniat Barbu.

El a punctat faptul că măsura privind acordarea de hrană contra unor servicii în folosul comunităţii este una corectă.

„Primăria cheltuieşte cu mâncarea lor 17 miliarde de lei anual, 14 miliarde şi jumătate doar pe alimente. I-am cam învăţat să vină acolo, să ceară(…). Aşa cum am precizat deja, regula nu se aplică pentru cei care nu sunt apţi de muncă şi nici pentru pensionari. Dar cei în putere ar trebui să meargă la ţară să-i vadă pe bătrâni, care merg la câmp, muncesc, ca să aibă şi ei şi copii ce să pună pe masă. Eu cred că-i putem ajuta şi altfel, nu să punem o tarabă cu bani în faţa Primărie”, a mai spus Barbu.

Întrebat ce se va întâmpla, totuşi, cu copiii adulţilor care nu vor să muncească, pentru că micuţii nu au vreo vină, Barbu a spus că va înştiinţa Protecţia Copilului cu privire la asemenea cazuri.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.