Nou seminar anticorupţie, cu reprezentanţii autorităţilor giurgiuvene

Consiliul Judeţean Giurgiu a organizat miercuri, 24 mai,  seminarul cu tema “Integritatea și prevenirea corupției în sectorul public”, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” Giurgiu

La eveniment. au participat reprezentanții grupurilor de lucru de integritate din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, instituțiilor subordonate și unităților administrativ teritoriale de pe raza județului Giurgiu, dar şi reprezentanţii Direcției Generale Anticorupție, ai Centrului de Resurse Juridice și ai Centrului de Cercetări Avansate în Management și Etică Aplicată.

Timp de aproximativ 5 ore, cei 61 de participanți au dezbătut următoarele teme: managementul riscurilor de corupţie în Ministerul Afacerilor Interne, lobby-ul şi traficul de influenţă pe înţelesul profesioniştilor din administraţia publică, Sistemul de Management Anticorupţie la nivelul instituţiilor şi autorităţilor publice.

Comisarul şef de poliţie, şef al Serviciului Anticorupţie Giurgiu, Marius Gavrilă a declarat: „Îmi exprim speranţa că fiecare dintre dumneavoastră veţi atinge scopurile pentru care aţi venit la acest seminar. Ca reprezentant al Direcţiei Generale Anticorupţie vă pot spune că o să vă prezentăm bunele practici în ceea ce priveşte metodologia şi evaluarea, implementarea Strategiei Anticorupţie, cu speranţa că semnarul o să constituie un instrument de lucru util”.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Lucian Corozel le-a transmis celor prezenţi că lupta anticorupţie nu reprezintă un scop în sine, ci este singurul instrument pe care împreună şi fiecare în parte îl putem folosi pentru obţinerea unei societăţi mai sigure şi mai dezvoltate din punct de vedere economico-social.

„Din această perspectivă, Consiliul Judeţean Giurgiu, în calitate de autoritate cu rol de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, a prevederilor Constituţiei, precum şi punerea în aplicare a legilor, dispune măsurile necesare pentru aplicarea ordinelor şi instrucţiunilor cu caracter normativ, la nivelul municipiului şi judeţului Giugiu, asumând, recunoscând şi sprijinind toate principiile şi obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie”, a mai spus Corozel.

Întâlnirea de la Giurgiu este una dintre activităţile privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.