Noi proiecte deblocate la Consiliul Județean Giurgiu

Aleșii județeni giurgiuveni s-au reunit luni, 23 octombrie, într-o ședință extraordinară cu opt proiecte de hotărâre pe ordinea de zi și alte trei suplimentare.

Prmul punct suplimentar a vizat aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare DJ 412 A Adunaţii-Copăceni- Dărăşti Vlaşca- Novaci-Popeşti-Mihăileşti”, în faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii. Cel de-al doilea proiect se referă la aprobarea proiectului per ansamblu, iar cel de-al treilea la aprobarea achiziţiei „Servicii auxiliare achiziţiei, în vederea sprijinirii activităţii comisiei de evaluare şi soluţionarea contestaţiilor, prin experţi cooptaţi(domeniul tehnic, financiar şi juridic) în vederea atribuirii contractului de lucrări aferent obiectivului de investiţii „Reabilitare şi Modernizare DJ 411, limită judeţ Cărălaşi-Hotarele-Isvoarele-Teiuşu-Mironeşti-Comana-Budeni-Brăniştari-Călugăreni-Singureni-Iepureşti-Bulbucata-Podu Doamnei-Clejani” rest de executat.

 

Proiectul pentru modernizarea DJ 411, în linie dreaptă

 

Totodată, pe ordinea de zi a fost și un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 411, unul din cele trei finanţate cu fonduri europene, în mandatele trecute. Celelalte două sunt DJ 603 şi 504, toate trei blocate din cauza constructorului care nu a respectat niciun termen de finalizare a investițiilor.

Așa cum este știut, contractele cu executanții au fost reziliate imediat ce s-a schimbat, în 2016, conducerea Consiliului Județean. Acum, pe DJ 504 deja se lucrează, iar proiectul pentru Drumul Județean 603 este în procedură de licitație.

În privința DJ 411, consilierii judeţeni giurgiuveni au votat luni, 23 octombrie cel de-al treilea deja menționat proiect de hotărâre.

Directorul Serviciului de Achiziții în cadrul CJ Giurgiu, Lidia Pană, a declarat că evaluarea restului de executat din lucrarea menţionată trebuie realizată rapid, deoarece lucrarea în sine trebuie efectuată până la 31 decembrie 2018. La rândul său, întrebat de către un consilier județean dacă a fost realizată expertiza aprobată anul trecut de către consilierii judeţeni, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina, a afirmat: „Eu cred că a fost un contract… cu cântec. Avem, în urma expertizei, chiar o adresă transmisă către executant ca să facă remedierile necesare( obligaţie stabilită prin contract, n.r.), dar eu cred că nu vor face acest lucru…”.

 

Un nou centru de îngrijire adulți cu dizabilități, în județul Giurgiu

 

Tot în ședința extraordinară a Consiliului Județean Giurgiu, luni, 23 octombrie, au fost votate în unanimitate două proiecte referitoare la înfiinţarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului.

Reprezentanții CJ Giurgiu transmit că scopul serviciului social Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului este de a acorda servicii sociale adulţilor cu dizabilităţi psihice, gradul grav, cu sau fără însoţitor, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, pe o perioadă determinată.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Valea Bujorului asigură beneficiarilor suportul necesar pentru realizarea activităţilor de bază ale vieţii zilnice. Ei primesc ajutor şi îngrijire adecvată pentru a-şi continua viaţa în demnitate şi respect.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

One Comment

  1. DETIN O PENSIUNE DE 11 CAMERE MOBILATA LUX , PLUS UN SPATIU DE 100 M2 , PLUS UN FOISOR , FOARTE FRUMOS , SI O CURTE MARE SE POATE FACE SI UN PARCULET ,..O PUN LA DISPOZITIE DACA AVETI NEVOIE SA FACETI CEVA , CHIAR SI PENTRU CEI DE LA CASA DE COPII , ORICE SE POATE FACE , NR. MEU DE TELEFON.. 0767281778 VA ROG SA MA SUNATI ….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.