Nina-Carmen Crişu revine în funcţia de prefect de Giurgiu

Director juridic în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, Nina-Carmen Crişu a fost numită în funcţia de prefect joi, 12 ianuarie, în şedinţă de Guvern. Aceasta, la solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan, care a cerut, de altfel, anterior, demiterea lui Zorinel Niculcea- prefect în scurta guvernare Cioloş.

Nina Crişu va exercita temporar, prin detașare în condițiile legii, funcția publică de prefect al județului Giurgiu, este menţionat în Hotărârea Guvernului. Ea a mai fost prefect, în Guvernul Ponta, până în primăvara anului trecut, când a fost înlocuită cu Niculcea.

După primul cod portocaliu de ninsoare şi viscol, la Giurgiu, ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut public premierului Sorin Grindeanu, să-l demită pe teleormăneanul Zorinel Niculcea.

„Această situație(vremea din ultimele zile, n.r.) a fost un test pentru toată lumea, pentru toți cei care au avut competențe în gestionare. Vă dau un exemplu: acum două nopți l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să-l rog pe domnul prim ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Giurgiu pentru că este nepermis, în situațiile în care ai pe teritoriul județului și vamă, să fii de negăsit”, spunea Carmen Dan, pe 7 ianuarie.

 

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.