Medalii de aur şi bronz pentru adulţi cu dizabilităţi din Giurgiu, la Special Olympics

Mai mulţi beneficiari ai locuinţelor protejate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au participat, pentru al şaselea an consecutiv, la Jocurile Naţionale Special Olympics ediţia 2017.

Întrecerea sportivă destinată persoanelor cu dizabilități s-a desfăşurat în perioada 2-5 iunie, în municipiul  Baia Mare.

Reprezentanţii DGASPC Giurgiu anunţă că, alături de alte aproximativ 350 persoane cu dizabilităţi, care au venit din toate judeţele ţării,  la această competiţie sportivă  au participat și patru adulţi cu dizabilităţi din Giurgiu. „Aceștia sunt beneficiari de servicii sociale în locuinţele protejate din Giurgiu și au vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani. La această  competiţie toţi participanţii primesc medalii, fiind astfel încurajaţi să-şi depăşească limitele şi  să dobândească încredere în propriile forţe. Cosmin, Arpad, Florin şi Georgiana, adulţi cu handicap găzduiţi în locuinţe protejate din Giurgiu, au obținut trei medalii de aur şi cinci de bronz la probele de atletism şi bocce”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei menţionate.

„Apreciez, ca de fiecare dată, implicarea Organizaţiei Comber din Irlanda pentru sprijinul acordat beneficiarilor din locuinţele protejate din Giurgiu pentru a putea  participa la această competiţie sportivă. Organizaţia Comber a asigurat fondurile necesare transportului, achiziţionării echipamentelor sportive şi banii de buzunar. Pe lângă activităţile sportive, au fost organizate pentru ei activităţi distractive, discotecă, jocuri de societate, plimbări. Bucuria participanţilor a fost foarte mare, sunt mândri de medaliile obţinute şi încântaţi de prieteniile legate şi locurile pe care le-au vizitat”, a declarat şi Ionela Pârlog, şef serviciu Locuinţe Protejate din cadrul DGASPC Giurgiu.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.