Măsurile socio-economice din ultima perioadă, prezentate pe larg de către deputatul Elena Dinu

Prima conferinţă a PSD Giurgiu din 2017 a avut loc joi, 12 ianuarie, iar principalul subiect dezbătut de către demnitarul giurgiuvean a fost acela al măsurilor adoptate recent de către Guvernul Grindeanu, dar şi de către parlamentarii PSD şi ALDE.

Elena Dinu a precizat, mai întâi, că toate deciziile luate în ultimele zile reprezintă doar o parte dintre promisiunile din campanie, deci doar o parte din toate cele cuprinse în Programul de Guvernare al PSD.

„Măsurile acestea vor conduce la creşterea nivelului de trai al românilor. Noi dorim şi vom reuşi să aducem cât mai mulţi români în clasa de mijloc. În acelaşi timp, le vom demonstracelor care ne contestă faptul că tot ce le-am spus românilor în campanie nu au fost vorbe în vânt, ci încep să devină fapte”, a subliniat deputatul giurgiuvean.

Dinu a prezentat, aşadar, pe larg efectele măsurilor privind majorarea pensiilor, salariilor, indemnizaţiilor pentru anumite categorii sociale, dar şi despre deciziile în sectorul economic.

Referitor la pensionari, ea a spus că, la nivelul judeţului Giurgiu, sunt aproape 19.000 de vârstnici care vor avea un ban în plus în buzunar, nu doar prin majorarea punctului de pensie, ci şi prin eliminarea CASS.

„În plus, măsura eliminării impozitului pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, va avea un impact la fel de semnificativ pentru Giurgiu, pentru că vor mai rămâne doar 917 cu pensii peste 2.000 de lei”, a menţionat Dinu.

Ea a vorbit şi despre creşterea salariului minim de la 1.250 la 1.450 de lei, dar şi despre majorarea cu 20% a veniturilor celor care activează în administraţia publică. „Sunt două măsuri mai mult decât binevenite pentru judeţe ca al nostru. Cred că ştiţi cât de mici sunt salariile în primăriile din Giurgiu iar din această cauză le-au plecat mulţi oameni bine pregătiţi!”, a declarat deputatul.

Elena Dinu a amintit şi despre creşterea burselor studenţilor, asigurarea transportului cu trenul pentru aceştia, dar şi despre măsurile în domeniul economic, precum reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru societăţile cu venituri mai mici de 500.000 de euro, eliminarea impozitului pe profit pentru primii 10 ani pentru firmele cu activităţi de inovare şi cercetare-dezvoltare.

„Măsurile vor continua. Aşa cum ştiţi, a fost aprobată în această săptămână eliminarea Formularului 088, un coşmar al agenţilor economic, o povară birocratică ce a determinat blocarea a mii de firme în mod abuziv(…). Sunt toate măsuri reale şi conforme cu Programul de Guvernare al PSD şi ne dorim să fie puse în aplicare în termenele stabilite. Nu cred că preşedintele României nu doreşte bunăstarea românilor, dar aţi văzut că mai apar probleme. Mă refer acum la retrimiterea în Parlament de către Iohannis a Legii eliminării celor 102 taxe nefiscale. Până la urmă, domnia sa a promulgat Legea propusă de noi, fără modificările solicitate.

Ne asumăm toate aceste măsuri al căror impact total este de 2,65 de miliade de lei”, a conchis Elena Dinu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.