Lucrătorii din Consiliul Judeţean Giurgiu şi din subordonate, la instruire pe tema anticorupţiei

Implementarea măsurilor stabilite în Strategia Naţională Anticorupţie 2016-2020 a prilejuit şi la Giurgiu desfăşurarea unei sesiuni de informare, marţi, 28 februarie, la care au participat membri ai Grupului de lucru pentru integritate din cadrul CJ Giurgiu, reprezentanţi ai direcţiilor subordonate, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Giurgiu, precum comisarul şef de poliţie Petre Călcâi.

Sesiunea de informare se înscrie într-o serie de astfel de întâlniri realizate în baza unui protocol de colaborare semnat acum 10 ani de Consiliul Judeţean, respectiv DGA Giurgiu.

La activitatea din 28 februarie, au fost ridicate probleme privind identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor specifice instituţiilor reprezentate la seminar, dar şi a măsurilor de remediere a acestora, precum şi a celor de implementare a standardelor de control managerial intern.

Scopul Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020 este promovarea integrităţii, prin aplicarea riguroasă a cadrului normativ şi instituţional în vederea prevenirii corupţiei în România. Documentul are un caracter multidisciplinar şi este adresat tuturor instituţiilor publice reprezentând puterea executivă, legislativă şi judecătorească, autorităţilor publice locale, mediului de afaceri şi societăţii civile.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.