„Labirintul Anticorupţie” a ajuns şi la Giurgiu! Cetăţenii au completat chestionare, s-au pozat cu panourile labirintului şi au mâncat din „prăjitura anticorupţie”

Vor să afle cât şi ce ştiu românii despre anticorupţie, ca să ştie, la rândul lor, cum să-şi organizeze campaniile de informare viitoare. Cam acesta ar fi, pe scurt, scopul unei activităţi inedite, respectiv „Labirintul Anticorupţie”, organizate de Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu mai multe ONG-uri.

Mai exact, în zeci de oraşe din România şi la Giurgiu în premieră joi, 15 septembrie 2016, sunt amplasate în centrul localităţilor mai multe „panouri” aşezate ca un labirint. Panourile respective conţin tot felul de mesaje împotriva corupţiei iar desenele sau scrisul artistic- în unele cazuri, aparţin unor liceeni.

„Labirintul anticorupţie este o construcţie modulară, la propriu. Invităm cetăţenii să intre în labirint şi să se informeze ori să-şi consolideze cunoştinţele cu privire la fenomenul corupţiei”, a spus reprezentantul Asociaţiei Pro-Democraţia, Iuliana Iliescu.

Ea a subliniat faptul că, într-adevăr, acţiunea a fost organizată joi, pentru prima dată la Giurgiu, dar că, până acum, Labirintul Anticorupţie a fost amplasat în alte 27 de oraşe ale ţării.

„La pereţii labirintului au lucrat mai mulţi tineri de liceu din peste 25 de oraşe, de-a lungul celor 4 ani de când organizăm acest eveniment. Sunt mesaje prin care sunt încurajaţi românii să ia atitudine, să fie activi şi să denuţe mita”, a mai spus Iliescu.

Lângă Labirintul Anticorupţie au fost, de asemenea, amplasate mai multe mese unde trecătorii puteau, dacă doreau, desigur, să completeze un chestionar.

„Chestionarul cuprinde întrebări despre fenomenul corupţiei şi mai multe variante de răspuns. Răspunsul corect poate fi descoperit pe pereţii labirintului. Toate datele din chestionare, culese din oraşele unde am fost, vor fi contorizate într-un sondaj. Aşa vom afla cât ştiu oamenii despre corupţie şi în ce fel trebuie să organizăm campaniile viitoare pentru a-i informa”, a mai spus reprezentantul Pro-Democraţia.

Giurgiuvenii care au completat chestionarul au primit tricouri, agende, pixuri, dar şi câte o felie din „prăjitura anticorupţie”- vedeta evenimentului.

„Labirintul anticorupţie” este parte a proiectului internaţional „Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.