La Mulți Ani Armatei României! Manifestări specifice, desfășurate și la Giurgiu

Autoritățile locale și județene, precum și oficialitățile militare giurgiuvene s-au reunit miercuri, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda, pentru a lua parte la manifestările dedicate Zilei Armatei României.

Oficialitățile au asistat, mai întâi la marșul de întâmpinare intonat de Fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”. Apoi, a fost intonat Imnul Național, moment urmat de un ceremonial religios. De asemenea, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda, iar manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii Drapelului și a Plutoanelor pe aleea pietonală din interiorul Cimitirului Smârda.

„Astăzi, 25 Octombrie, sărbătorim Armata Română, cinstind valorile românești, curajul și devotamentul față de țară! Ziua aceasta este şi despre cei căzuţi pe câmpul de luptă, al căror sacrificiu nu a fost în zadar. Cinste şi onoare memoriei lor! La mulţi ani Armatei Române! La mulți ani tuturor militarilor care au ales să slujească patria sub Drapelul Tricolor, chiar cu prețul vieții!”, a transmis președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, cu această ocazie.

Și senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău, care a participat la manifestările desfășurate în Capitală, a transmis mesajul său cu ocazia Zilei Armatei României.

„Români în haine civile sau servind sub drapelul patriei,
Sărbătorim astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Române, ca semn de respect pentru o instituție a statului român a cărei contribuție a fost crucială în timp pentru propășirea statului român, pentru constituirea României mari, astăzi pentru creșterea greutății strategice a României în cadrul alianței din care facem parte, NATO, pentru asigurarea celui mai înalt grad de Securitate din istorie, în vremuri tulburi. Pe jertfa militarilor români, pe sângele lor s-a clădit România de astăzi, și instituția militară va rămâne în continuare, sunt sigur, la temelia garantării apărării țării și pe viitor”, a spus, printre altele, Niculae Bădălău.

Cătălina Sfetcu

One Comment

  1. Pingback: La Mulți Ani Armatei României! Manifestări specifice, desfășurate și la Giurgiu – www.giurgiuonline.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.