ITM le reaminteşte angajatorilor ce trebuie să le asigure salariaţilor, pe timp de caniculă

Inspecţia Muncii prin Inspectoratele teritoriale de muncă a dispus intensificarea controalelor la angajatori, fiind verificată respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

În primul rând, Administraţia Naţională de Meteorologie are obligaţia de a comunica zonele în care temperatura, respectiv indicele temperatură-umiditate, atinge pragurile valorice menţionate, precum şi zonele pentru care se prognozează atingerea sau depăşirea acestor praguri.

În conformitate cu prevederile Ordonanţei sus menţionate, angajatorii sunt obligaţi să ia următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber:  reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice;  asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă; alternarea efortului dinamic cu cel static;  alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

De asemenea, pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor sunt necesare următoarele: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb; asigurarea echipamentului individual de protecţie;

asigurarea de duşuri.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.