ITM Giurgiu, bilanţ pe luna iunie: Accidente de muncă şi amenzi usturătoare pentru angajaţi

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu au transmis, recent, un comunicat de presă şi au prezentat, astfel, bilanţul activităţii desfăşurate în iunie 2016.

Conform sursei citate, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost efectuate 89 acţiuni de control şi au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale. Două dintre acestea au fost amenzi în valoare de 10.000 lei.

În ceea ce priveşte accidentele de muncă, au fost înregistrate patru cazuri. Într-unul, un angajat şi-a tăiat degetele mâinii drepte, în timp ce decuăa cu un cutter o cutie în care erau depozitaţi pepeni verzi. Un altul a fost rănit grav de cupa unui buldoexcavator, în timp ce efectua lucrări de întreţinere a unei sonde. De asemenea, în iunie s-a înregistrat şi două accidente rutiere, în care au fost implicaţi doi bărbaţi aflaţi în timpul serviciului.

Conform sursei citate, tot în iunie 2017, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relaţii de Muncă au efectuat 57 controale la angajatori de pe raza municipiului şi judeţului Giurgiu, dispunând 124 de măsuri pentru remedierea unor neconformităţi faţă de normele legale şi aplicând cinci amenzi contravenţionale, în valoare totală de 28.000 lei.

„În privinţa depistării şi combaterii muncii fără forme legale, inspectorii de muncă din cadrul ITM Giurgiu au efectuat controale privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate, la agenţii economici de pe raza municipiului şi judeţului Giurgiu. La trei angajatori au fost depistate opt persoane fără forme legale de angajare (, fiind aplicate două sancţiuni în valoare de 10.000 lei fiecare şi întocmită o sesizăre la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu privire la săvârșirea unor fapte de natură infracțională”, se arată în comunicatul ITM Giurgiu.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.