Inundaţii, copaci şi stâlpi smulşi de vânt şi aruncaţi pe maşini: Furtunile au făcut ravagii şi la Giurgiu

Două zile de coşmar pentru giurgiuveni. Duminică şi luni, 2, respectiv 3 iulie, au fost în municipiu, dar şi în judeţ, două zile cu vreme deosebit de severă. După o sâmbătă în care s-au înregistrat maxime record, au urmat furtuni devastatoare, cu grindină şi cu o cantitate foarte mare de precipitaţii căzute în doar câteva zeci de minute.

Duminică, a plouat mai puţin, însă au fost mai multe intervenţii ale pompierilor giurgiuveni pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi fie pe maşini, pe acoperişul unei case, dar şi pe carosabil.

De asemenea, tot în oraş, au căzut pe şosea şi doi stâlpi de electricitate.

Din fericire, în niciunul dintre cazuri nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Luni, a fost rândul ploilor abundente să dea bătăi de cap echipajelor de intervenţie. Astfel, potrivit unui comunicat-bilanţ al ISU Giurgiu, pompierii au participat, în 24 de ore, la 35 de intervenții la inundații (curți, locuințe, anexe, operatori economici, instituții publice) şi la o degajare de elemente de construcție destabilizate. De asemenea, au fost două cazuri de asigurări măsuri PSI la stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, precum şi şase cazuri de arbori rupţi de vânt şi căzuţi pe carosabil.

În perioada menţionată, au fost efectuate 200 de apeluri la 112, redirecţionate către toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu. Şi în acest caz, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale semnificative.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.