Înţelegere de Cooperare între judeţul Giurgiu şi raionul Anenii Noi din Republica Moldova

Vor să colaboreze în domeniile economic, cultural, turistic, vor face schimburi interinstituţionale de asemenea în domeniul social, dezvoltare economică, educaţiei, cultură, sport, protecţia mediului înconjurător, transport şi protecţia medico-socială, dar vor, totodată, să şi acceseze proiecte europene comune.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Giurgiu şi cei ai raionului Anenii Noi din Moldova s-au reunit joi, 3 noiembrie, într-o primă întâlnire de lucru, la moldoveni acasă.

Cu această ocazie, a fost semnată şi o Înţelegere de Cooperare între cele două instituţii.

„Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, aflat la primul mandat, consider că este obligaţia noastră, a politicienilor, de a ne conecta la aşteptările cetăţenilor, de a reconstrui punţi de legătură şi de a ne asuma responsabilităţi cu privire la un viitor mai bun şi la o aşezare a regiunilor pe care le reprezentăm pe harta regiunilor prospere ale Europei. Suntem aici, astăzi, pentru că ne dorim ca prin cooperarea cu Raionul Anenii Noi din Republica Moldova să avem rezultate cel puţin la fel de fructuoase ca cele cu Districtul Ruse din Bulgaria”, a spus preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, la întâlnirea menţionată.

Deschis către colaborare s-a declarat, desigur, şi omologul său moldovean, Alexandru Barbăroşie.

Potrivit reprezentanţilor CJ Giurgiu, după semnarea Înţelegerii de Cooperare, a avut loc şi o întâlnire cu 20 de primari din Moldova, cu privire la posibilitatea accesării în comun a unor proiecte europene. Totodată, cei din delegaţia română(din care au făcut parte si mai mulţi directori ai CJ Giurgiu) au vizitat diverse obiective din Anenii Noi.

C. Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.