Inspectori ITM din mai multe județe s-au reunit la Giurgiu ca să discute despre „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”

Aceasta este denumirea simpozionului desfășurat, în perioada 23-25 octombrie, la Comana, și la care au venit inspectori ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din Giurgiu, Brăila, București, Ilfov, Dâmbovita, Prahova, Călărași, Teleorman, Ialomița și Constanța.

„Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” este, de altfel, denumirea unei campanii derulate de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

La evenimentul de la Giurgiu au fost alături de organizatori și invitați deputatul Cristina-Elena Dinu, subprefectul Adriana Puțaru, administratorul public al județului, Cristian Grătianu. Ei au fost primiți de inspectorul general de stat în Inspecția Muncii, Danteș Nicolae Bratu și inspectorul șef al ITM Giurgiu, Daniela Ruse.

Deputatul Cristina-Elena Dinu a afirmat că starea de bine și siguranță la locul de muncă sunt esențiale pentru viața fiecăruia, pentru sănătatea și, implicit, pentru familia lui. „Suntem de acord cu toții că munca, în esență, nu este un scop în sine, ci, tot ce ceea ce urmărim în final sunt rezultatele muncii, rezultate de care trebuie să se bucure cu toții, angajat și angajator deopotrivă. Aici este un parteneriat care servește intereselor ambelor părți(…). Din păcate, accidentele de muncă reprezintă încă o problemă deosebită pentru securitatea și sănatatea în muncă(…). Titlul campaniei promovate astăzi- Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele– arată că trebuie să avem în vedere o permanentă îmbunătățire a strategiei și legislației pentru a fi în acord cu evoluția pieței muncii atât la nivel național cât și european. În calitatea mea de deputat, voi sprijini orice inițiativă legislativă menită să asigure securitatea şi sănătatea în muncă, integritatea şi confortul angajaților, crearea unor condiţii de muncă lipsite de riscul accidentelor sau îmbolnăvirilor profesionale”, a spus, printre altele, demnitarul Elena Dinu.

A luat cuvântul și administratorul județului, Cristian Grătianu, mulțumindu-le organizatorilor pentru invitație. „Consiliul Județean Giurgiu s-a poziționat ca și partener al ITM Giurgiu în organizarea acestui simpozion, dar și al altor activități similare. Ne dorim să sprijinim cât se poate orice acțiune privind securitatea și sănătatea în muncă. Chiar dacă Giurgiu nu mai are industria de altă dată, conceptul se păstrează, riscurile nu au scăzut, ci s-au adaptat noilor cerințe din diversele domenii de activitate”, a subliniat Grătianu.

Și subprefectul Adriana Puțaru a declarat că tema dezbătută la simpozion este una deosebit de importantă, mai ales pentru că se preconizează că, în următorii ani, cel puțin 30% din forța de muncă va fi reprezentată de persoane între 55 și 64 de ani. „Astfel, devine stringentă problema sănătății și securității în muncă. Îmbătrânirea forței de muncă generează diferite provocări pentru toate persoanele implicate în gestionarea sănătății și securității în muncă și sunt sigură că vom găsi împreună cele mai bune soluții și la acest capitol”, a menționat Puțaru.

În cadrul simpozionului au fost prezentate o serie de lucrări elaborate de către specialiști în securitate și sănătate în muncă din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de muncă menționate.

Cătălina Sfetcu

 

One Comment

  1. Pingback: Inspectori ITM din mai multe județe s-au reunit la Giurgiu ca să discute despre „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele” – www.giurgiuonline.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.