Infecţiile nosocomiale la SJU Giurgiu, în „media naţională”

Cel puţin aşa susţine directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, medicul Elena Dinu. Ea a fost întrebată cum stă la acest capitol unitatea medicală pe care o conduce, la o recentă conferinţă de presă.

„Spitalul Judeţean Giurgiu se situează în media naţională. Facem, însă, eforturi susţinute să micşorăm numărul cazurilor. Încercăm să facem tot ce putem pentru a ţine în frâu infecţiile intraspitaliceşti”, a zis Dinu.

Ea a anunţat, în acelaşi timp, că, prin Ordin al ministrului Sănătăţii, Spitalul Giurgiu a intrat în programul denumit „Planul naţional de supraveghere şi control al infecţiilor nosocomiale şi monitorizare a utilizării antibioticelor şi a antibiotico-rezistenţei”.

„Într-o primă fază, acesta presupune monitorizarea cazurilor apărute. Prin intrarea noastră în acest program vom putea inclusiv să accesăm fonduri de la Ministerul Sănătăţii pentru măsuri concrete care să ne ajute să facem un pas înainte în prevenirea şi controlul infecţiilor intraspitaliceşti”, a afirmat Elena Dinu.

Programul menţionat a fost demarat în februarie 2016.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.