GLAC Giurgiu-Ruse a împlinit 7 ani de activitate încununată cu succese

Grupul de Lucru Comun al Reprezentanţilor Agricultorilor din Giurgiu şi Ruse(GLAC Giurgiu-Ruse) a fost înfiinţat în anul 2010 de Consiliul Judeţean Giurgiu şi Prefectura Ruse.

De atunci, au fost organizate în fiecare an activităţi care i-au adus la aceeaşi masă pe reprezentanţii autorităţilor din cele două regiuni, dar şi fermieri, directori ai instituţiilor cu atribuţii în sectorul agricol.

Dacă autorităţile au căutat soluţii la problemele agricultorilor, aceştia din urmă au bifat, de multe ori, colaborări transfrontaliere.

Activitatea desfăşurată în cei 7 ani de existenţă a GLAC Giurgiu-Ruse a fost felicitată chiar de reprezentanţi ai ministerelor Agriculturii din cele două ţări, dar şi de ONG-uri şi asociaţii de profil. De menţionat este şi că GLAC Giurgiu-Ruse este singura structură de acest tip de-a lungul graniţei româno-bulgare.

Vineri, 10 februarie, sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Giurgiu i-a reunit pe membrii Grupului într-o primă şedinţă pe acest an.

Pentru succesele româno-bulgare repurtate de-a lungul vremii i-a felicitat pe cei implicaţi chiar prefectul de Ruse, Stefco Burdjiev.

„Vă puteţi mândri cu 7 ani de colaborare fructuoasă şi unică în agricultură, o colaborare de succes realizată între districtul Ruse şi judeţul Giurgiu. Doresc să vă mulţumesc tututor pentru implicare şi eforturi şi, încă o dată, vă mulţumesc pentru această idee unică de-a lungul graniţei româno-bulgare! Pentru mine acest Grup de Lucru Comun este un punct foarte important în relaţia dintre Ruse şi Giurgiu şi îmi doresc să continue această colaborare fructuoasă privind sprijinirea fermierilor şi nu numai din ambele regiuni!”, a declarat Burdjiev.

Preşedinte al GLAC în 2016, subprefectul Stanimir Stancev i-a transmis celui care va fi preşedinte anul acesta, adică vicepreşedintele CJ Giurgiu Lucian Corozel, că are mari aşteptări de la el.

„Sper ca sub conducerea dumneavoastră, să discutăm multe teme, dar şi să facem lucruri practice pentru că trăim vremuri în care fermierii au destule probleme, şi în România, dar şi la noi. Ne dorim să lucrăm foarte bine şi de acum înainte şi sunt convins că spiritul acestui grup va fi păstrat de dumneavoastră!”, a subliniat Stancev.

După preluarea preşedinţiei GLAC, Lucian Corozel i-a asigurat pe toţi membrii grupului de implicarea sa în activitate.

 „Mă bucur că fac parte din acest Grup de Lucru Comun, pentru că aţi reuşit să faceţi un model unic de bună practică pe întreaga graniţă româno-bulgară. Astăzi, începem, însă, un nou capitol în ceea ce priveşte colaborarea transfrontalieră între Giurgiu şi Ruse şi, în calitate de preşedinte al GLAC, vă asigur că judeţul Giurgiu va activa întotdeauna pentru a susţine performanţa transfrontalieră, astfel încât să putem vorbi despre dezvoltarea regiunii noastre!”, a spus Corozel.

Bilanţul activităţii GLAC Giurgiu-Ruse pe anul 2016 a fost prezentat de directorul executiv al Asociaţiei Euroregiunea Danubius, Lili Ganceva, iar, mai apoi, au fost prezentate de către specialişti mai multe teme agricole.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.