Giurgiuvenii şi bulgarii, într-un eveniment unic în zonă. Autorităţile locale au pus la punct ultimele detalii. VEZI AICI despre ce este vorba!

Pentru prima oară în zona noastră va fi organizat un cros transfrontalier. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, iar miercuri, 21 septembrie, Ruse a găzduit o conferinţă de presă în care au fost prezentate informaţii despre activitatea inedită.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Giurgiu, au mers în oraşul bulgar vecin reprezentanţii Clubului Sportiv Dunărea Giurgiu şi viceprimarul Ionuţ Cioacă. Ei au fost întâmpinaţi de către reprezentanţii Clubului Dunav Ruse şi de viceprimarul bulgar Ivan Grigorov.

Startul competiţiei va fi dat în Giurgiu de către primarul Nicolae Barbu iar finalul competiţiei va fi în Ruse, acolo unde va fi organizată şi festivitatea de premiere.

La întâlnirea cu jurnaliştii bulgari, viceprimarul Ionuţ Cioacă a declarat:

„Free Spirit Run Ruse-Giurgiu reprezintă exemplul libertății, al prietenei între națiuni și încurajează mișcarea și stilul de viață sănătos în cele două comunități pe care le include. Administrația locală din Giurgiu salută această inițiativă pe care dorește să o promoveze și în anii următori, cu scopul ca Free Spirit Run Ruse-Giurgiu să devină o competiție cu tradiție, să fie un exemplu și pentru celelelalte țări europene vecine”.

ruse-1 ruse-2 ruse-3
Crosul va începe la ora 11.00, din faţa Turnului cu Ceasornic, şi reuneşte participanţi din România şi Bulgaria, dar şi din Japonia, SUA sau Franţa. Ei vor avea de parcurs 15 kilometri până la destinaţie, respectiv până în centrul oraşului Ruse.

Foto: Primăria Giurgiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.