Giurgiuvenii şi bulgarii din Tsenovo, într-un proiect administrativ

Mai exact, este vorba despre un proiect european ce presupune instruirea personalului din Consiliului Judeţean Giurgiu, respectiv Primăria Tsenovo- district Ruse, Bulgaria,

Marţi, 3 octombrie, consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens. Conform expunerii de motive, Judeţul Giurgiu, prin Consiliul Judeţean Giurgiu, a semnat în mai 2017 contractul de finanţare cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, pentru implementarea proiectului „Program avansat transfrontalier de instruire pentru administraţia judeţului Giurgiu şi districtului Ruse”. Proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul programului Interreg V A România-Bulgaria. Beneficiarii şi-au propus creşterea capacităţii de cooperare între autorităţile publice din judeţul Giurgiu şi districtul Ruse prin profesionalizare personalului şi crearea unui cadrul comun de cooperare în domeniile de interes comun.

În septembrie anul acesta, Administraţia Districtului Ruse a informat CJ Giurgiu, că, din lipsă de fonduri, nu poate continua participarea la acest proiect. Astfel, autorităţile judeţene au căutat un nou partener şi au găsit deschidere la municipalitatea Tsenovo.

Reprezentanţii autorităţilor judeţene mai transmit că valoarea totală a proiectului este de peste 440.000 de euro iar judeţului Giurgiu îi revin 350.000 de euro.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.