Giurgiu va găzdui Forumul Național al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Forumul Național SUERD este un eveniment de amploare ce va reuni actorii politici, instituționali, ai societății civile, mediului academic și cercetare, mediului privat, în vederea dezbaterii stadiului actual și perspectivelor implementării SUERD în România.

Evenimentul va avea loc pe 23 octombrie, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”,  iar miercuri, 11 octombrie, consilierii județeni giurgiuveni au aprobat, în acest sens, acordul de parteneriat între Ministerul de Externe, CJ și Primăria Giurgiu.

Activitatea are drept scop promovarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării și a oportunităților de finanțare aferente acesteia.

„Având în vedere interesul manifestat de autoritățile publice locale și de către mediul de afaceri față de acest eveniment, pentru buna organizare este necesar să fie încheiat un acord de parteneriat între MAI, Consiliul Județean și Primăria Giurgiu. Forumul va avea loc între orele 09.30 și 17.30, la Giurgiu, municipiu care, în virtutea poziționării sale la Giurgiu și având în vedere inițierea și implementarea de proiecte relevante SUERD, constituie o locație reprezentativă pentru găzduirea Forumului național”, transmit reprezentanții CJ Giurgiu.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.