Giurgiu, singurul oraş românesc la Dunăre unde a mai fost aruncată Crucea Sfinţită în apele îngheţate

Viscolul şi ninsorile abundente au determinat autorităţile din mai multe judeţe ale ţării să renunţe vineri, 6 ianuarie, la tradiţia recuperării de către tineri curajoşi a Crucii Sfinţite aruncate de preoţi fie în apele îngheţate ale fluviului Dunărea ori în Marea Neagră.

Pentru că la Giurgiu vremea nu a fost atât de rea, autorităţile locale au decis să nu reunţe la acest obicei care reuneşte la Canalul de lângă Zona Liberă sute de oameni, anual.

Mai întâi, însă, giurgiuvenii au mers, de la ora 09.00, la biserică pentru slujba specifică Bobotezei. De la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, de la ora 12.30, Episcopul Giurgiu, un sobor de preoţi, reprezentanţii autorităţilor locale şi enoriaşii au mers în Procesiune până la Canalul Cama.

Acolo, a urmat o slujbă de sfinţire a apelor iar, mai apoi, patru tineri sănătoşi şi curajoşi s-au aruncat în apă pentru recuperarea Crucii Sfinţite.

Din păcate, a fost înregistrat şi un incident, când una dintre Cruci(preoţii aruncă mai multe) l-a lovit în cap pe unul dintre temerari.

El a fost scos rapid din apă şi dus la Ambulanţă unde a primit îngrijiri medicale, însă este în afara oricărui pericol.

Cei patru tineri sunt Marinel Mărgărit care a recuperat primul Crucea, urmat de Lucian Răducu, Marius Chiriţă şi Mădălin Stoica. Premiile au constat în bani de la Primărie şi obiecte bisericeşti de la Episcopia Giurgiu.

boboteaza (9) boboteaza (10) boboteaza (8) boboteaza (7) boboteaza (6) boboteaza (5) boboteaza (4) boboteaza (3) boboteaza (2) boboteaza (1)

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.