Giurgiu, într-o reţea româno-bulgară de biciclete electrice

10 biciclete electrice vor ajunge în oraşul nostru, dar va fi amenajată şi o staţie de încărcare aferentă, la fel ca în toate oraşele riverane Dunării din România şi Bulgaria.

Aceasta, prin intermediul unui proiect european implementat de către Patronatul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PLIMM) Calafat, Agenția de Dezvoltare Regională, Centrul de Afaceri Vidin, Camera de Comerț și Industrie Vidin și Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software Oltenia (ARIES) din Craiova.

Miercuri, 28 septembrie, Ateneul din municipiul nostru a găzduit o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor amintite, care au prezentat ambiţiosul proiect în amănunt.dsc_0005

Astfel, ei au spus că în cadrul proiectului va fi creată o reţea de biciclete electrice. Câte 10 biciclete vor ajunge în Dobrich, Ruse, Veliko Târnovo, Pleven și Vratsa, câte cinci în Gorna Oryahovitsa, Svistov, Mezdra, Balchik, Lom, Montana, Cherven Bryag, Dulovo, Oryahovo, Silistra și 20 în Vidin.

În România, în Craiova, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Călărași, Constanța vor fi distribuite câte 10 biciclete, iar la Alexandria, Medgidia, Mangalia, Caracal, Roșiori, Turnu Măgurele, Cernavodă, Năvodari, Slatina și Oltenița câte cinci, și 20 la Calafat.

„Proiectul are drept obiectiv crearea unei reţele pentru biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră România și Bulgaria, în scopul de a realiza o mobilitate individuală îmbunătăţită a transportului durabilSperăm ca această întâlnire de la Giurgiu să fie începutul unei bune colaborări şi prietenii în vederea implementării acestui proiect benefic, zicem noi, pentru întregul spaţiu transfrontalier româno-bulgar”, a spus, la Giurgiu, reprezentantul ARIES Craiova, Diana Nedelcu.

Din partea municipalităţii a fost la întâlnire chiar primarul Nicolae Barbu. El a explicat că proiectul se pliază foarte bine pe Planul de Mobilitate Urbană pregătit de către specialiştii din Primărie.

“O reţea de biciclete în întreg oraşul este deja prinsă în Planul nostru. Dorim să dezvoltăm un circuit turistic în municipiu şi ne dorim amenajarea unei staţii de încărcare biciclete electrice, dar, în plus, cei interesaţi vor putea închiria şi o bicicletă normală”, a spus Barbu.

În cadrul aceluiaşi proiect derulat de către cei care au venit la Giurgiu să-l prezinte, turiştii interesați să descopere locurile de la nord și sud de Dunăre vor avea la dispoziție itinerarii recomandate până la orașele și locurile turistice de importanță semnificativă.

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate 18 evenimente: turnee și festivaluri ce vor promova e-biking-ul ca opțiune de mobilitate individuală.

Atât bicicletele electrice cît şi staţiile de încărcare vor fi date în folosinţă în mod gratuit operatorilor din locațiile stabilite, în conformitate cu specificaţiile proiectului, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.