Giurgiu găzduieşte din nou Tabăra Internaţională de Salvare din Apă şi Prim-Ajutor

Evenimentul, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, a debutat luni, 31 iulie, cu o ceremonie de deschidere, şi se va încheia pe 8 august.

Tabăra se desfăşoară la un complex din oraş și are drept scop pregatirea voluntarilor din detasamentelele de interventie pentru cazuri de dezastre în apă – piscine, bazine de înot acoperite, ape curgătoare, lacuri etc.

La o parte din atelierele taberei vor participa echipe specializate în salvare din apă și prim-ajutor specific (tehnici de salvare din apa curgatoare și bazine, de conducere a bărcilor cu motor, noțiuni de comunicare și semnalizare la distanța etc.) din cadrul Crucii Rosii Bulgaria (Sofia). De asemenea, ca și în edițiile precedente, vor fi abordate și alte tehnici în cadrul atelierelor care se vor desfășura pe parcursul celor nouă zile de pregătire (prim ajutor, suport psihologic, tehnici de supraviețuire în situații de urgență, salvare din apă de la adâncime etc.).

Şi consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, în şedinţă extraordinară, un proiect de hotărâre prin care a fost alocat un sprijin financiar în valoare de 20.000 de lei Crucii Roşii Giurgiu pentru desfăşurarea Taberei Internaţionale de Salvare din Apă şi Prim-Ajutor „Salvatorii din Apă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.