GIURGIU: Amendă de la jandarmi pentru comerț fără documente legale

Jandarmii giurgiuveni au confiscat mai multe articole vestimentare duminică, 30 octombrie a.c., în urma unei acțiuni desfășurate în târgul din localitatea Călugăreni. Un bărbat, de 48 de ani, din județul Constanța  a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei.

Jandarmii au constatat că acesta comercializa diferite produse, fără a putea prezenta documente de proveniență pentru bunurile respective.

Pe această cale reamintim că „efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, după caz, cu bunuri a căror proveniență nu este dovedită, în conditiile legii” constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 – 5.000 de lei, potrivit Legii nr. 12/1990 care protejează populaţia împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care jandarmii recomandă giurgiuvenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necunoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.

IJJ Giurgiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.