Giurgiu a dat doi miniştri în Guvernul Grindeanu şi parlamentari cu funcţii importante în Legislativ

Rezultatele excelente obţinute de PSD Giurgiu la ultimele alegeri, inclusiv la cele parlamentare, au condus la remarcarea social-democraţilor giurgiuveni, pe bună dreptate, şi pe plan naţional. După faptă şi răsplată, deci, iar primul politician giurgiuvean care a fost ales vicepreşedinte al Senatului a fost liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, ulterior numit inclusiv preşedinte executiv al PSD central.

Mai întâi, deputatul Răzvan Cuc a fost ales vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi în Camera Deputaţilor, dar premierul Sorin Grindeanu l-a vrut chiar ministru al Transporturilor în Cabinetul său. Este, de asemenea, pentru prima oară când un politician giurgiuvean, mai ales unul atât de tânăr precum Răzvan Cuc, a ajuns într-o funcţie atât de importantă la nivel central.

„Vreau să vă mulțumesc pentru mesajele de felicitare și încurajare dar, în primul rând, trebuie să-i mulțumesc domnului președinte executiv, Niculae Bădălău, pentru deplina încredere pe care mi-a arătat-o, dar și domnului președinte Liviu Dragnea care a consimțit această numire. Mi-au acordat o enormă răspundere de care îi asigur că mă voi achita cu toate forțele mele”, scria Cuc pe pagina sa de Facebook, în ziua nominalizării sale ca ministru al Transporturilor.

Şi deputatul Elena Dinu, nominalizată iniţial pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, este în Camera Deputaţilor, secretar al Comisiei de Sănătate.elena dinu

„Mă bucur nespus că voi putea activa inclusiv într-un domeniu în care am experienţă, adică în domeniul sănătăţii. Sunt onorată pentru alegerea făcută de către colegii mei şi abia aştept să începem lucrul!”, scria Elena Dinu pe Facebook, la momentul respectiv.

În plus, şi senatorul giurgiuvean Cristian Marciu are o funcţie deosebit de importantă în Parlament, respectiv vice-lider al grupului PSD din Senat.marciu

De menţionat este că liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, este şi el ministru în Guvernul Grindeanu, respectiv al Energiei.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.