Fundiţa- simbol al luptei împotriva HIV/SIDA, realizată de voluntarii de la „Licurici” Giurgiu

Deoarece 1 Decembrie, Ziua Internaţională de Luptă împotriva HIV/SIDA coincide cu Ziua Naţională, ca în fiecare an, şi în 2016, activităţile ONG-urilor de profil sunt desfăşurate mai devreme.

La Giurgiu, sâmbătă, 26 noiembrie, reprezentanţii Asociaţiei „Licurici” au desfăşurat tradiţionalul marş de luptă împotriva HIV/SIDA. Lor li s-au alăturat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, administratorul public al judeţului Răzvan Cuc, deputatul Florian Nicolae şi consilierul judeţean Aurelia Dobre.

După marş, cei prezenţi au aprins câte o candelă, aşezându-le pe toate în formă de fundiţă- simbol al luptei împotriva HIV/SIDA.

„Implicarea ta contează, susținerea ta este importantă, fii alături de noi în lupta împotriva stigmei și discriminării persoanelor seropozitive. Asociația ”Licurici” din Giurgiu își dedică eforturile acestui scop nobil. Marșul la care am participat este un semn al normalității și al implicării! Pentru ca persoanele seropozitive sunt ca noi!”, a transmis Marian Mina, pe Facebook, la finalul activităţii menţionate.

Activitatea de sâmbătă, 26 noiembrie, s-a desfăşurat în cadrul Campaniei „InspiRed” derulată la nivel național de către Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Cătălina Sfetcu

licurici-1licurici-2 licurici-3 licurici-4 licurici-5

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.