“Free Spirit Run Giurgiu-Ruse”- un cros între două ţări, o premieră în zonă

Cei din conducerile Primăriilor Giurgiu şi Ruse au decis să organizeze un eveniment inedit, respectiv un cros transfrontalier ce va porni din centrul municipiului Giurgiu şi se va încheia în oraşul bulgar vecin.

 

Activitatea marchează numirea drept Capitala Europeană a Sportului a urbei prietene şi este programată pentru 24 septembrie.

Reprezentanţii municipalităţii giurgiuvene anunţă că acest cros este inclus în calendarul Asociației Europene de Atletism și este primul de acest fel, deoarece, până acum, nu a mai existat o competiție similară care să înceapă într-o țară și să se termine în alta.

„În plus, fiecare participant va avea ocazia să treacă Podul Prieteniei pe jos, lucru care nu este posibil în alt mod legal. Grupul principal de participanți va avea vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, dar și participanții care au peste 40-50 de ani vor fi premiați”, spun cei de la Primăria Giurgiu, printr-un comunicat.

Conform sursei citate, startul cursei va fi dat la ora 11.00, de la Turnul Ceasornicului din Giurgiu, și se va încheia în Piața Libertății din Ruse, traseul având 15 km.

Cei care doresc să participe trebuie să completeze un formular online, dar să plătească şi o taxă de participare de 5 euro, dacă se înscriu până la 31 august. Dacă o fac, însă, între 1 şi 15 septembrie, vor plăti o taxă de 10 euro.

Termenul limită pentru plata taxei de participare este 15 septembrie 2015.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.