Forum privind Strategia Dunării, găzduit de municipiul Giurgiu

Forumul SUERD va fi organizat la Giurgiu de către Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul autorităţilor publice locale.

Conducerea Primăriei Giurgiu a primit joi, 31 august, vizita delegaţiei MAE condusă de Cristian Winzer, secretar de stat pentru afaceri europene. Discuţiile au vizat detalii privind organizarea în această toamnă a unui important forum pe tema Strategiei Dunării. La întâlnire a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, dar şi Silvia Davidoiu, Coordonatorul Naţional al Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

„Trebuie să susținem promovarea SUERD ca model de implementare a politicii europene de coeziune, în vederea articulării unei cooperări regionale consolidate care să contribuie, în mod direct, la întărirea coeziunii teritoriale, economice și sociale din bazinul hidrografic al Dunării. Forumul organizat la Giurgiu are o importanță deosebită deoarece în cadrul lui se vor stabili prioritățile și liniile de acțiune ale României în procesul de implementare a SUERD la nivel național, macroregional și european”, a declarat Cristian Winzer.

Evenimentul deosebit de important în plan național și european va reuni actori din medii de activitate diferite, de la reprezentanți ai ministerelor publice, primari din regiunea Dunării, mediul academic, societatea civilă.

Pentru buna organizare a Forumului SUERD la Giurgiu, autorităţile publice locale şi judeţene îşi vor da mâna, atât primarul Nicolae Barbu, cât şi Marian Mina asigurându-i pe membrii delegaţiei MAE de tot suportul logistic şi organizatoric.

Agenda evenimentului va cuprinde mai multe paneluri cu tematică diversă, financiară, turistică, de mediu, infrastructură navală, agenda finală urmând a fi definitivată în curând.

SUERD reprezintă un mecanism comunitar de cooperare a statelor din bazinul Dunării, propus și promovat în anul 2008 la nivel european de către România și Austria.

C.S.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.