Festivalul Primăverii a adus la Giurgiu sute de mărţişoare speciale

Coşari, gărgăriţe, flori, animăluţe, brăţări împletite, cercei din pietre aducătoare de noroc, eşarfe sau flori din zahăr. Toate acestea şi multe altele, pregătite cu mult drag şi pricepere de copii, elevi, artişti plastici şi chiar deţinuţi au fost scoase la vânzare sau măcar la „admirat” la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Primăverii.

Evenimentul s-a desfăşurat luni şi marţi, 27, respectiv 28 februarie, în faţa Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu.

La Târgul de Mărţişoare au venit cu obiecte hand-made elevii mai multor şcoli generale şi licee, dar au fost şi mărţişoare foarte frumoase făcute de copiii instituţionalizaţi sau de reprezentanţii asociaţiilor pentru persoanele seropozitive. De asemenea, şi-au expus lucrările, fără să le şi vândă, şi trei deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu.

În cele două zile, pe scena din faţa Teatrului, au urcat artişti locali de toate vârstele de la Centrul Local „Ion Vinea” şi de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. De asemenea, au fost şi activităţi recreative şi dezvoltare personală, momente de teatru, prezentări de modă, concursuri cu premii.

Festivalul Primăverii a fost organizat de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Teatrul „Tudor Vianu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, Centrul Cultural „Ion Vinea” şi Parohia „Buna Vestire” din Giurgiu.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.