Femeile social-democrate din România: Succesul de la parlamentare s-a răsfrânt pozitiv şi asupra prezenţei femeilor în Parlament şi Guvern

Zeci de lideri ai femeilor social-democrate din ţară s-au reunit vineri, 20 ianuarie, la Bucureşti, la şedinţa Comitetului Executiv, eveniment la care a participat şi giurgiuveanca Aurelia Dobre.

Vicepreşedinte al OFSD la nivel central, Dobre a vorbit presei locale, ulterior CEX, despre concluziile trase la activitatea menţionată.

„A fost o întâlnire importantă pentru noi. Colegele mele din ţară, lideri ai organizaţiilor teritoriale, au vorbit despre rezultatele obţinute la ultimele alegeri şi concluzia a fost aceea că: 2016 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru PSD care a reuşit să obţină un scor superior faţă de ciclurile electorale precedente, atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare. S-a specificat că succesul foarte bun obţinut la alegerile parlamentare s-a răsfrânt pozitiv şi asupra prezenţei femeilor în cele două Camere ale Parlamentului şi nu numai. Este clar că, în urma alegerilor din 11 decembrie, PSD se detaşează net de alte partide, în ceea ce priveşte numărul femeilor parlamentar”, a spus Aurelia Dobre.

Conform datelor centralizate de OFSD, PSD are mai mult de jumătate dintre femeile din parlament, adică 54, ceea ce reprezintă un procent de 25% din totalul demnitarilor, cu 13% mai multe decât în 2012.

„La Camera Deputaţilor au fost alese 41 de femei din 154 de deputaţi, în procent de aproape 27%, faţă de 12 procente cât era înregistrat în 2012.

La Senat au fost alese 11 femei din 67 de senatori, în procent de 16.5% faţă de 5% câte erau în 2012”, se arată într-o informare transmisă de OFSD.

Conform sursei citate, PNL are doar 16 femei din 99 de demnitari, adică 15%, USR are 8 femei parlamentar din 42- 17% şi UDMR– 4 femei din 30, respectiv un procent de 10%.

 În Guvern, PSD are şapte femei în funcţia de ministru, adică 27%, cel mai mare procent de după 1990.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.