Femeile social-democrate din România, la o Şcoală de Vară politică altfel

Invitaţi speciali, cele mai frumoase costume populare, produse tradiţionale, discuţii interesante pe teme actuale şi interesante. Reprezentantele OFSD au desfăşurat, în perioada 24-27 august, la Mamaia, Şcoala de Vară, un eveniment politic deosebit, anul acesta.

Vineri, 25 august, doamnele şi domnişoarele social-democrate din toate zonele ţării s-au îmbrăcat în costume populare şi au încercat, astfel, să promoveze tot ce are poporul nostru mai frumos.

„Unitate în diversitate- Promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, produselor şi a portului popular românesc” este tema activităţii desfăşurate vinerea trecută.

„La invitaţia doamnei Viorica Dăncilă, lider al OFSD şi europarlamentar, toate doamnele participante la eveniment s-au îmbrăcat în straie populare. De asemenea, au fost amenajate standuri cu articole de îmbrăcăminte, cu obiecte decorative şi cu produse alimentare- toate tradiţionale. Adevărul este că româncelor le stă tare bine în portul popular, iar costumele doamnelor venite din toate colţurile ţării sunt foarte frumoase”, a scris deputatul de Giurgiu Cristina-Elena Dinu, pe pagina sa de Facebook.

La discuţiile din prima parte a zilei, au participat şi ministrul de Interne, Carmen Dan, dar şi ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Delegaţia de la Giurgiu a OFSD a fost alcătuită din Crina Stoianovici- preşedintele OFSD Giurgiu, Aurelia Dobre- vicepreşedinte al OFSD la nivel naţional, Elena Dinu- deputat şi membru al structurii politice Elena Boţoroagă.

Tot vineri, femeile din PSD au asistat la momente artistice din mai multe zone ale ţării, dar l-au aplaudat şi pe Fuego, artist care şi-a şi expus acolo picturi de ale sale.

A fost alături de femeile social-democrate şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. „Femeile din PSD reprezintă structura care ne dă speranţă şi curaj.  Femeile în care partidul a investit ne-au răsplătit înzecit. Aţi luptat umăr la umăr cu noi când razboiul politic a cerut-o. În momentele de cumpănă aţi dat echilibru şi vă mulţumesc că şi datorită vouă, PSD este puternic. N-aş fi prezentat un Program de Guvernare atât de curajos, dacă nu aş fi ştiut cât de puternică este organizaţia de femei”, a spus Liviu Dragnea, printre altele.

Femeile social-democrate au mai dezbătut şi pe teme precum „Solidaritatea între femei” sau „Femei din presă versus femei din politică”.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.