Expoziţie inedită, la Giurgiu: Monumente istorice din oraş, readuse în atenţia publicului

Cinci biserici monument istoric și o casă memorială vor fi prezentate publicului giurgiuvean în cadrul unei expoziții de arhitectură. Aceasta este organizată de Primăria municipiului Giurgiu, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” și cu sprijinul Episcopiei Giurgiului, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Conform sursei citate, vor fi prezentate imagini ale următoarelor lăcaşe de cult: Biserica Romano-Catolică, Biserica “Sfânta Treime Smârda”, Biserica “Înălțarea Domnului”, Biserica “Sfântul Nicolae”, Biserica “Sfântul Gheorghe”, dar și Casa Dr. A. Vianu, monumente pe care studenții de anul I ai facultății de arhitectură au încercat să le reprezinte grafic în cadrul lucrării lor de proiectare pe primul semestru.

„Expoziția cuprinde relevee și desene pentru realizarea cărora studenții au fost prezenți la Giurgiu în urmă cu două săptămâni. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 28 octombrie, ora 14.00, la Episcopia Giurgiului (sala Nichifor Crainic)”, mai spus reprezentanţii Primăriei Giurgiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.