Europarlamentarul Victor Negrescu, la Giurgiu: „Tinerii români pot deveni ambasadorii Europei şi trebuie să decidă mai mult!”

Europarlamentarul social-democrat a fost invitat la Giurgiu, luni, 8 mai, pentru a celebra în avans alături de elevii giurgiuveni Ziua Europei.

Victor Negrescu a participat, astfel, la o activitate găzduită de Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu”, eveniment cuprins într-un proiect european derulat de către reprezentanţii Liceului Tehnologic „Ion Barbu”.

„Proiectul derulat de Liceul  nostru se adresează elevilor şi îmbină diverse activităţi practice cu prezentarea de informaţii despre Europa, democraţie, Parlamentul European, rolul acestuia, rolul tinerilor în Europa”, a spus managerul de proiect, Mihaela Cîrjaliu.

Au venit să discute despre Uniunea Europeană şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi cei ai autorităţilor publice locale.

Europarlamentarul Victor Negrescu a adresat felicitări atât organizatorilor, cât şi celor care desfăşoară proiectul European de la “Ion Barbu”.

“Consider că este foarte important ca astăzi să reuşim să dezbatem cât mai mult pe tema Uniunii Europene, dar, ca rezultat, este şi mai important ca voi, tinerii, să vă implicaţi mai mult, să deveniţi ambasadori ai UE, să decideţi mai mult”, le-a transmis tinerilor giurgiuveni Victor Negrescu.

În cadrul proiectului menţionat, există la Liceul „Ion Barbu” un punct de informare, pe 16 mai va fi o evaluare a proiectului, elevii dorindu-şi să devină ambasadori ai Uniunii Europene.

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.