Elicoptere, deasupra Giurgiului! A fost doar un exerciţiu antiterorist

Unități ale SRI și ale altor instituții componente ale SNPCT (MAI, MApN, Ministerul Transporturilor, Ministerul Public) au fost alertate în noaptea de 17-18 octombrie 2016, pentru un exercițiu antiterorist complex în situații de criză teroristă, simulate concomitent în mai multe locații, inclusiv Aeroportul internațional Henri Coandă, se arată într-un comunicat al SRI.

Conform sursei citate, exercițiul a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru inter-instituțional, consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul SNPCT, precum și verificarea timpilor de reacție într-o situație ipotetică.sri

„În egală măsură, alertarea a avut ca scop studierea reacțiilor comunităților locale în vederea stabilirii modalităților adecvate de gestionare din partea instituțiilor cu responsabilități. Scenariile puse în practică au acoperit mai multe modele actuale de materializare ale unui act terorist, pornind de la evenimente care au marcat Europa în ultimul an. Activitățile curente de pe Aeroportul Henri Coandă nu au fost afectate”, este specificat în comunicatul SRI.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.