Elevii olimpici giurgiuveni, premiaţi de Consiliul Judeţean şi DGA

Au obţinut medalii la olimpiadele şcolare, anul trecut, iar pentru acest lucru primesc recunoştinţa întregii comunităţi, exprimată inclusiv prin premii simbolice. Acestea au fost acordate, marţi, 26 septembrie, în cadru festiv, la Consiliul Judeţean Giurgiu.

23 de elevi şi dascălii lor îndrumători au fost premiaţi de către autorităţile publice judeţene şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie- Giurgiu, în cadrul unei activităţi ajunse la cea de-a IV-a ediţie.

Premiile au fost acordate de către inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Gigi Oprişan, comisarii de poliţie Marius Gavrilă şi Cornelia Ştefan din partea Serviciului DGA Giurgiu, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Andronache, dar şi de managerul public în cadrul CJ Giurgiu, Mihaela Cristea, şi director executiv în cadrul CJ Giurgiu, Nicu Mardale.

Gigi Oprişan a declarat că este lăudabiă iniţiativa celor două instituţii, „prin simplul fapt că munca elevilor şi a dascălilor lor este recunoscută inclusiv la acest nivel”

„În numele preşedintelui Marian Mina, doresc să-i felicit pe elevii care au obţinut rezultate la olimpiade, dar şi pe profesorii lor care au muncit pentru ca tinerii să obţină rezultatele excelente”, a spus şi vicepreşedintele Vasile Andronache

Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu a amintit faptul că premierea excelenţei în învăţământul Giurgiuvean a devenit deja o activitate de tradiţie.

„Felicitări tuturor elevilor care au obţinut rezultatele la olimpiade, dar şi cadrelor didactice care i-au pregătit. Vă amintesc faptul că, în Strategia Naţională Anticorupţie pe care o implementăm inclusiv la nivelul judeţului Giurgiu, unul dintre obiective este creşterea gradului de educaţie anticorupţie în rândul tinerilor”, a mai spus Marius Gavrilă

Colaborarea de peste un deceniu între Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu și Consiliul Județean Giurgiu reprezintă una dintre bunele practici recunoscute la nivel național, din perspectiva prevenirii și combaterii corupției, bună practică inclusă în Harta interactivă a bunelor practici identificate în domeniul prevenirii corupției, instrument dezvoltat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.