Drumurile judeţene, Spitalul şi cultura rămân priorităţile autorităţilor giurgiuvene

Prezent joi, 23 martie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, preşedinte al organizaţiei judeţene a formaţiunii politice menţionate, dar şi al Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Marian Mina a vorbit despre cele mai importante proiecte pe care le are fie în pregătire, fie chiar în implementare.

„Este vorba despre proiecte cu fonduri europene, dar şi guvernamentale. Avem deja depus un proiect pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru reabilitare şi dotare, dar şi unul pentru unitatea sanitară din Vadu-Lat. Vrem, totodată, să obţinem fonduri şi pentru modernizarea pavilionului administrativ al SJU. Veşti bune am despre Biblioteca Judeţeană. Sediul vechi a fost modernizat şi urmează să amenajăm curtea interioară. Pentru Muzeul Judeţean avem în pregătire două proiecte pentru care vrem să obţinem fonduri europene”, a anunţat Mina.

Şeful CJ Giurgiu a spus că sunt deja depuse la Ministerul Dezvoltării 11 proiecte pentru tot atâtea drumuri judeţene. „Pentru patru DJ-uri am emis deja Ordin de începere a lucrărilor, fiind vorba despre 601, 401, 401 A şi 412. Vrem să obţinem fonduri europene pentru alte cinci drumuri judeţene,

411 A, 503, 505, 507, 412 C, valoarea totală a viitoarelor investiţii fiind de peste 8 milioane de euro. Mai avem un proiect pentru Centrul Cultural de la Comana, dar şi două pentru Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În plus, vrem să luăm utilaje cu fonduri europene şi pentru Direcţia Judeţeană de Transport”, a mai anunţat Marian Mina.

El a spus că şi pentru Serviciul de Ambulanţă sunt căutate soluţii pentru mutarea parcului auto din actuala locaţie, improprie pentru desfăşurarea activităţii.

„Căutăm soluţii pentru a continua lucrările pe Drumurile 603 şi 504, prinse pe proiecte europene, investiţii nefinalizate la timp din cauza constructorului”, a zis preşedintele CJ Giurgiu.

 

Mina: Ne punem speranţa în rectificarea din vară

 

În şedinţa ordinară a CJ Giurgiu, luni, 20 martie, a fost aprobat bugetul Consiliului Judeţean.  „Nu este unul prea mare, dar l-am aşteptat cu nerăbdare şi este binevenit. Avem 43 de milioane total din care 10,5 milioane pentru drumuri, peste 22 de milioane la subordonate şi pentru echilibrare 11 milioane. Din păcate pentru noi, s-a mers tot pe o formulă de calcul ce nu ne-a avantajat. Dar ne punem mari speranţe în rectificarea din vară. Asta pentru că am trimis la Ministerul de Finanţe, dar şi la cel al Dezvoltării, un material cu toate problemele, datoriile pe care le avem, împrumuturile pentru realizarea obiectivelor. Ministrul de Finanţe ne-a transmis că la rectificare se va ţine cont de ceea ce am prezentat”, a mai anunţat Marian Mina.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.