Drumurile judeţene, prioritatea autorităţilor giurgiuvene

În cadrul şedinţei extraordinare de luni, 31 iulie, consilierii judeţeni giurgiuveni au votat un proiect privind rectificarea pozitivă a bugetului, cu o sumă consistentă, reprezentând bani pentru 12 drumuri judeţene. Este vorba despre sumele venite prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Un alt proiect votat în aceeaşi şedinţă s-a referit la aprobarea prelungirii perioadei de implementare a proiectului „Reabilitare şi modernizare DJ 411 Limita judeţ Călăraşi- Hotarele- Isvoarele- Teiuşu- Mironeşti- Comana- Budeni- Brăniştari- Călugăreni- Crânguri- Singureni- Iepureşti- Bulbucata- Podu Doamne- Clejani(DN61).

Director în cadrul Direcţiei de Integrare Europeană, Nicu Mardale a amintit că, anul trecut, a fost aprobată prelungirea perioadei de implementare a proiectului european derulat pentru această investiţie, până la data de 31 decembrie 2017. „Plecând de la graficul pe care proiectul îl mai are de parcurs, de la faptul că iniţialul contract de lucrări a fost reziliat şi procedura de achiziţie publică lucrări- rest de executat- este în curs de desfăşurare, se impune încheierea Actului Adiţional la contractul de finanţare de prelungire a perioade de finalizare a proiectului, până la 31. 12. 2018”, a explicat Mardale.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 411 este câştigat de Consiliul Judeţean Giurgiu pe Programul Operaţional Regional 2007-2013.
La acest proiect, consilierii PNL s-au abţinut.

De asemenea, în şedinţa CJ menţionată, a fost aprobat şi proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea articolului 2 al HCJ 109 din 20 iunie 2017 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drum judeţean DJ 504 pe traseul Giurgiu- Vieru- Putineiu- limită judeţ Teleorman”, în faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii.
Tot Nicu Mardale a spus, în plen, că prin această modificare, la solicitare Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, autorităţile judeţene îşi iau angajamentul că traseul va fi funcţional şi pe tronsoanele ce nu sunt incluse în proiectul menţionat.
Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.