Dresaj canin cu succes, la Centrul de Formare din Vama Giurgiu

11 câini, din diferite rase, au fost antrenaţi de specialişti, la Centrul de Formare Echipe Canine şi Întreţinerea Dresajului din Giurgiu, iar patrupedele urmează să fie trimise la vămile cu Ucraina şi Republica Moldova.

Câinii au fost antrenaţi pentru depistarea de droguri, bani şi ţigări, ascunse în bagaje, maşini şi aşa mai departe.

Vineri, 26 august, a avut loc, în faţa presei locale şi centrale, o demonstraţie a tuturor exerciţiilor învăţate de câini. La eveniment a fost prezent directorul Autorităţii Vamale, Dorel Fronea. El a declarat jurnaliştilor că instituţia amintită trece printr-un amplu proces de reorganizare în vederea eficientizării acesteia şi a transformării în pilon de stabilitate în cooperarea transfrontalieră- vamală în regiune.

„În acest sens, au fost organizate întâlniri cu şefii vămilor din Ucraina şi Moldova şi vor urma discuţii cu cei din Serbia, Ungaria şi Bulgaria. Cu Republica Moldova şi Ucraina am avut o întâlnire în care am şi stabilit priorităţile pentru următoarea perioadă. Una dintre acestea este combaterea traficului illicit cu ţigarete iar acest exerciţiu face parte din amplul program de măsuri”, a subliniat Dorel Fronea.

La activitatea de vineri, a fost prezent şi preşedintele ANAF, Dragoş Doroş. “Aţi văzut aici nişte oameni foarte dedicaţi şi care îşi fac treaba cu mai mult suflet decât resurse. Asta trebuie să ne împingă pe noi să le asigurăm ceea ce au nevoie pentru că rezultatele lor sunt foarte importante”, a declarat acesta.

Printre exerciţii demonstrative, câinii au stat şi la şedinţe foto, la cererea copiilor în special.

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.