Doar două abatoare autorizate în Giurgiu, sute de kilograme de carne confiscate

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Giurgiu a anunţat recent, printr-un comunicat de presă, faptul că, în judeţul Giurgiu, nu sunt autorizate temporar spaţii pentru sacrificarea mieilor în perioada sărbătorilor Pascale.

Conform sursei citate, sacrificarea mieilor se va putea face la abatoarele SC Suraky SRL din Răsuceni şi SC Spring Food SRL din Mihăileşti. 

„În ceea ce priveşte comercializarea cărnii de miel, aceasta se va putea face în supermarkeeturi, în pieţe agroalimentare şi în spaţuu autorizate sanitar-veterinar. La nivelul judeţului Giurgiu, avem autorizate Piaţa Centrală din municipiu, unde există Circumscripţie Sanitar-Veterinară, unde cetăţenii se pot adresa când constată anumite nereguli legate de produsele alimentare”, se arată în comunicatul DSVSA.

Programul de lucru în perioada Sărbătorilor Pascale, în zilele lucrătoare, este între orele 08.30- 17.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 08.00-12.00. Între timp, echipe mixte au făcut mai multe controale în târgurile din judeţ. Duminică, 9 aprilie, de exemplu, oamenii legii şi inspectorii DSVSA au realizat peste 50 de controale și filtre. La Călugăreni, au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei și au fost confiscate 100 de kilograme de pește, 30 de litri băuturi alcoolice, 4.540 produse de panificație, legume etc., în valoare de circa 4.700 lei.

În aceeaşi zi, în zona târgului din orașul Bolintin Vale au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.770 lei și au fost confiscate 255 de kilograme de carne, 34 litri de lapte, patru kilograme de produse lactate, 27 litri băuturi alcoolice şi peste 100 de ouă etc., în valoare de 3.750 lei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.