Distracţie maximă la cea de-a V-a ediţie a „Descoperă Rowmania!”, în Giurgiu

Competiţia de vâslit în canotci de 10 plus 1 locuri, organizată de campionul Ivan Patzaichin, a avut loc duminică, 25 iunie, în locul obişnuit, respectiv pe Canalul Cama situat la ieşirea din oraş înspre Portul Giurgiu.
Faţă de anii trecuţi, de această dată, concursul s-a desfăşurat într-un spaţiu frumos amenajat, fiind vorba despre baza de agrement unde, în general, sunt practicate plimbări cu bărcuţele sau cu hidrobicicletele.
Revenind la „Descoperă Rowmania”, anul acesta s-au înscris în concursul de vâslit 18 echipaje, adică aproape 200 de giurgiuveni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale.
„E un moment de sărbătoare pentru că am reuşit, iată, ca timp de 5 ani să organizăm acest eveniment şi aici. Giurgiu a devenit un partener de bază în proiectul nostru şi deschide, în fiecare an, competiţia de vâslit şi mă bucur că astăzi suntem din nou, aici, în număr atât de mare. De la an la an, concurenţii devin tot mai buni şi le doresc succes la faza naţională”, a spus Ivan Patzaichin.
Atmosfera de la Canalul Cama a fost întreţinută permanent de către artiştii Orchestrei de Suflători „Valahia”, dar şi de majoretele Centrului Cultural „Ion Vinea” Giurgiu.
Câștigătoarea ediției 2017 a fost echipa „Dunărea Gostinu” care în finală i-a învins pe Cavatorta și Pescărușul, celelalte echipaje ocupante ale podiumului.
La finalul competiției, cele trei echipaje au urcat pe podium fiind premiate de multiplul campion la canotaj Ivan Patzaichin și primarul Nicolae Barbu.
„Dunărea Gostinu”, echipajul câștigător, va reprezenta județul Giurgiu,
la faza națională a competiției ce se va desfășura pe 3 septembrie, la Tulcea.

C. Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.