Distracţie în Portul Giurgiu, de Ziua Marinei

Giurgiuvenii au avut dublu motiv de sărbătoare, luni, 15 august. Ei au celebrat atât Ziua Sfintei Maria cât şi pe cea a Marinei.

În acest sens, reprezentanţii autorităţilor locale au organizat şi anul acesta o serie de manifestări cultural-artistice, în Portul Giurgiu, acolo unde au mers să vadă spectacolul zeci de giurgiuveni, de toate vârstele.

Ca în fiecare an, activităţile au debutat cu intonarea Imnului Naţional, cu evocarea semnificaţiei zilei de 15 august, a personalităţilor şi eroilor marinari din Giurgiu şi au continuat cu o slujbă religioasă. Mai apoi, reprezentanţii Primăriei au aruncat, conform tradiţiei, o ancoră de flori în Dunăre.

Mult-aşteptata sosire a Zeului Neptun şi a nimfelor sale a fost răspătită pe măsură, cu aplauze ale copiilor şi adulţilor în egală măsură.
A urmat momentul demonstraţiilor de arte marţiale, ce aparţine unui club renumit din Giurgiu. Un mini-spectacol a fost susţinut şi de majoretele Centrului „Ion Vinea” şi, mai apoi, în aplauzele spectatorilor, copii şi tineri giurgiuveni s-au întrecut la jocurile marinăreşti.

Activităţile s-au încheiat cu defilarea pe Dunăre a ambarcaţiunilor aparţinând structurilor MAI.ziua-marinei-3 ziua-marinei-5 ziua-marinei-1

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.