Direcţia Generală Anticorupţie şi-a celebrat ziua prin şah, la Giurgiu

În fiecare an, Direcţia Generală Anticorupţie- Serviciul Judeţean Giurgiu organizează Cupa DGA la şah pentru adulţi, însă, anul acesta, reprezentanţii instituţiei, în parteneriat cu cei de la Consiliul Judeţean Giurgiu au decis să organizeze o cupă şi pentru juniori.

Astfel, marţi, 30 mai, circa 30 de copii şi tineri, cu vârste între 7 şi 18 ani, s-au participat la prima Cupă DGA la şah pentru juniori, găzduită de sala Atelier a Teatrului „Tudor Vianu”.

„Ne-am gândit să organizăm acest eveniment chiar azi, la împlinirea a 12 ani de existenţă a Direcţiei Generale Anticorupţie. Considerăm că inclusiv acest tip de activitate este o formă de educaţie anticorupţie”, le-a spus celor prezenţi comisar de poliţie în cadrul DGA Giurgiu, Cornelia Ştefan.

Competiţia de şah este, de asemenea, o activitate dintr-o serie de acţiuni privind implementarea şi la Giurgiu a Strategiei Naţionale Anticorupţie.

Cupa DGA la Șah – Juniori este o premieră în seria activităților pe care o derulăm anul acesta în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu și ne dorim să fie un succes și să o putem replica în anii următori. Alegeți să fiți corecți! Alegeți să fiți învingători!”, le-a transmis copiilor şi tinerilor managerul public în cadrul CJ Giurgiu, Mihaela Cristea.

Concursul a durat aproape cinci ore iar câștigătorii competiției au fost recompensați cu seturi complete de șah oficiale, seturi de cărți cu tematica șah, veste, rucsacuri, cupe, diplome, dar şi cu alte materiale promoționale inscripționate.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.