Dezbateri aprinse pe subiectul viitoarei baze sportive de la Gostinu

A doua oară a fost cu noroc. Este vorba despre aprobarea de către Consiliul Judeţean Giurgiu a proiectului privind transferarea unui teren din domeniul judeţului, în cel al comunei Gostinu. Pe acel teren primarul Dumitru Văcaru vrea să amenajeze o bază sportivă. Aceasta, prin intermediul unui proiect pe care îl are pregătit.

Într-o şedinţă din luna precedentă, consilierii judeţeni ai PNL nu au fost de acord cu „transferul” respectiv, motivând că proiectul de hotărâre a fost pe ordinea de zi a unei extraordinare şi că, de fapt, nu ar avea caracter de urgenţă.

Nici luni, 31 iulie, într-o nouă şedinţă extraordinară, consilierii PNL nu au fost de acord, dar de această dată au invocat alte motive.

De exemplu, Georgeta Mihuţ a spus că, în opinia sa, nu ar fi întrunite condiţiile legale pentru transmiterea terenului menţionat din domeniul public al judeţului în domeniul public al comunei Gostinu. Ea a invocat faptul că ar trebui să fie luate, mai întâi, avize de la mai multe ministere. Cei din aparatul propriu au explicat că nu este nevoie pentru asta, deoarece terenul este lipsit de sarcini, se află în extravilan şi are ca destinaţie construcţiile.

Tot Mihuţ a spus, ulterior, că CJ n-ar trebui să „dea aşa uşor” un teren pentru care ar putea accesa mai lesne decât o primărie fonduri europene ca să investească acolo. La rândul său, liberalul Florian Velicu a opinat că n-ar trebui dat terenul autorităţilor din Gostinu, că „poate va apărea vreun investitor”.

Social-democrata Aurelia Dobre le-a reamintit celor doi că datoria CJ Giurgiu este şi de a sprijini autorităţile locale în privinţa dezvoltării localităţilor şi că nu are vreo noimă ideea cu aşteptarea unui potenţial investitor.

Pentru că Velicu a spus că, dacă în cazul „Sun Garden”(parcul fotovoltaic ce nu a fost amenajat la Gostinu nici până acum) şi terenul aferent va reveni la Primărie, edilul Văcaru va avea de ales între cele două, vicepreşedintele CJ Lucian Corozel i-a bătut acestuia obrazul.

„Dacă tot a venit vorba de Sun Garden, se pare că aţi făcut un lucru urât. V-am propus, data trecută, să discutăm despre acest caz şi v-am pus la dispoziţie toate documentele semnate cu Sun Garden. De la începutul contractului şi până în prezent. La câteva zile, a apărut un articol împotriva preşedintelui Mina şi a consilierilor judeţeni, în care erau detalii din documentele respective. Date tehnice etc. Nu vă dăm acces la astfel de documente ca să le publicaţi în presă”, a spus Corozel.

Florian Velicu s-a apărat, însă, spunând că a avut, într-adevăr o discuţie cu autorul articolului, dar după apariţia acestuia, iar ziaristul ar fi spus că are documentele de la firma menţionată.

Revenind la baza sportivă şi terenul fost „CAP Gostinu”, pentru că, de data aceasta, s-a întrunit cvorumul de două treimi, proiectul a fost aprobat, aşa că primarul din Gostinu poate trece la treabă.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.