Deszăpezirea va fi făcută, iarna aceasta, printr-o colaborare între autorităţile locale şi cele judeţene

 

Cel puţin asta se va întâmpla, la Giurgiu, după ce firmele care au asigurat, până anul acesta, deszăpezirea au renunţat la contracte. În acelaşi timp, reprezentanţii Consiliului Judeţean(CJ) anunţă că au existat mai multe încercări nereuşite de atribuire a contractelor de prestări servicii. Adică,  în cadrul procedurilor de licitaţie publică nu au fost depuse oferte sau licitaţia a fost anulată, deoarece ofertantul care a depus ofertă nu îndeplinea condiţiile impuse prin Documentaţia de Atribuire.

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, în unanimitate, la şedinţa ordinară de marţi, 13 decembrie, un proiect de hotărâre privind asocierea în participaţiune între Consiliul Judeţean şi consiliile locale giurgiuvene. Este vorba, desigur, despre primăriile comunelor ce sunt tranzitate de drumuri judeţene.

„Ţinând cont că sectoarele de drumuri judeţene pentru care la acest moment nu este asigurată întreţinerea pe perioada iernii 2016-2017 se află pe raza teritorială a mai multor unităţi administrativ-teritoriale, serviciile de deszăpezire pot fi asigurate prin colaborarea dintre CJ Giurgiu şi consiliile locale în cauză, colaborare materializată prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune”, se arată în documentaţia ce însoţeşte proiectul de hotărâre menţionat.

În cadrul şedinţei de marţi, vicepreşedintele CJ Giurgiu, Cristian Marciu, a explicat faptul că achiziţia de nisip şi de sare va fi făcută de către instituţia pe care o reprezintă, urmând ca materialul antiderapant să fie distribuită în judeţ.

„Apoi, cu Direcţia Judeţeană de Transport, ne propunem să mai creăm o bază-două în judeţ ca aprovizionarea să fie realizată mai repede. Menţionez că, prin intermediul acestui contract-cadru, primăriile au posibilitate să închirieze utilaje, dacă nu dispun de acestea, iar chiriile vor fi suportate tot de către Consiliul Judeţean Giurgiu”, a subliniat Marciu.

La rândul său, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat că preţurile nu vor fi mai mari decât cele cuprinse în vechile contracte şi a menţionat că toate unităţile administrativ-teritoriale au fost înştiinţate de această măsură propusă de autorităţile judeţene.

Cătălina Sfetcu

cj-2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.