Despre imunizarea prin vaccinare, cu giurgiuvenii din două cartiere ale municipiului

 O activitate de conştientizare asupra importanţei imunizării copiilor prin vaccinare s-a desfăşurat duminică, 26 februarie, la Giurgiu, în cadrul unui proiect în care Consiliul Judeţean este partener.

Astfel, mai mulţi voluntari, mediatori sanitari, respectiv asistenţi medicali comunitari, împărţiţi în patru echipe, au mers în cartierele Rudari şi Istru, acolo unde majoritatea este alcătuită din romi.

Celor interesaţi de subiect, voluntarii le-au spus tot ce au dorit să ştie despre vaccinarea copiilor.

Campania, derulată sub motto-ul „Vaccinarea înseamnă sănătate” face parte din activităţile derulate în cadrul proiectului „Nediscriminarea înseamnă drepturi egale! Accesul echitabil al copiilor romi la servicii de sănătate – o condiție fundamentală într-o societate nediscriminatorie”.

Locuitorii celor două cartiere din municipiul Giurgiu au fost comunicativi cu cele patru echipe de voluntari au fost deschişi cu privire la tema abordată, adresând întrebări legate de vaccinarea copiilor”, anunţă reprezentanţii CJ Giurgiu.

Giurgiuvenii care au participat la activitatea din 26 februarie au fost invitaţi o zi mai târziu la sediul Teatrului „Tudor Vianu” din municipiu, la o sesiune pe aceeaşi temă.

Scopul proiectului derulat de Consiliul Judeţean Giurgiu în parteneriat cu mai multe asociaţii şi ONG-uri îşi propune combaterea discriminării și îmbunătățirea situației copiilor de etnie romă din comunitățile selectate, concomitent cu atenuarea inegalităților/excluziunii sociale prin implicarea activă a unei echipe multidisciplinare de specialiști în domenii complementare (asistență și incluziune socială, antidiscriminare, sănătate) în vederea promovării în rândul beneficiarilor a unei vieți sănătoase prin prevenirea bolilor transmisibile specifice copiilor.

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.