De ce au votat împotrivă consilierii judeţeni ai PNL în cea mai recentă şedinţă?

Este o întrebare la care, din păcate, nu a fost oferit vreun răspuns clar, nici până în acest moment.

Joi, 31 august, în şedinţă extraordinară, liberalii au votat „împotrivă” sau s-au abţinut la 18 din cele 24 de proiecte de hotărâre.

Toate proiectele respinse astfel de liberali, dar aprobate, din fericire, cu majoritatea PSD-ALDE, vizau aspecte de „patrimoniu”. Adică, era nevoie de două treimi din numărul consilierilor în funcţie ca să treacă. Au trecut, aşa cum am precizat, dar nimeni nu a înţeles de ce PNL-iştii nu au fost de acord cu, de exemplu, proiectele privind două noi centre pentru bătrâni, asigurarea transportului şcolar pe două rute în judeţ, intrarea comunei Ogrezeni în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Iluminat Public Eficient” sau modernizarea unui drum comunal ce duce către un Schit renumit din judeţ.

Întrebaţi la finalul şedinţei de ce au votat aşa, dar mai ales de ce nu au justificat în vreun fel faptul că sunt împotrivă, unii dintre consilierii PNL nu au comentat, alţii au spus că vom afla într-o conferinţă de presă, iar Florian Velicu a spus că l-a durut „în gât”. Ca explicaţie pentru că, deşi vocal cu toate celelalte ocazii, de această dată nu a scos vreun sunet la şedinţă.

Întrebat, în aceeaşi zi, la conferinţa de presă a PNL Giurgiu, preşedintele filialei judeţene a partidului menţionat, Marin Anton a oferit un răspuns evaziv.

„Eu am discutat cu consilierii. Au fost destule subiecte cu iz de campanie electorală, se făceau scurgeri de bani din bugetul CJ către afaceri personale”, a spus Marin Anton care a susţinut că şi în comisiile de specialitate PNL-iştii ar fi fost împotrivă.

Acest lucru este contrazis, însă, de ceilalţi membri ai comisiilor, dovada existând, de altfel, şi în documente.

Întrebat, deci, cine a decis ca votul să fie masiv „împotrivă”, consilierii sau Marin Anton, acesta din urmă a spus doar: „ne consultăm”.

 

Cătălina Sfetcu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.