Dansatori giurgiuveni au reprezentat România, cu succes, la un festival din Grecia

Copiii şi tinerii trupei „Step-Up” şi dansatorii Ansamblului „Doina Dunării” au făcut spectacol la evenimentul denumit Festivalul Internaţional de Dansuri Tradiţionale din Pieria, Grecia, ajuns la cea de-a XI-a ediţie.

Festivalul a avut loc între 26 şi 31 august şi au dansat acolo copii şi tineri din India, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Lituania, Grecia şi România.

Din ţara noastră, doar judeţul Giurgiu a fost reprezentat la festival. Trupa „Step-UP” aparţine Centrului Cultural Local „Ion Vinea” iar Ansamblul „Doina Dunării” este al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale(CJCPCT) Giurgiu.

„Festivalul a debutat cu o paradă a trupelor iar, mai apoi, fiecare a prezentat câte un moment artistic, de 10-15 minute. Este prima participare a noastră în Grecia, însă, anul trecut, am fost la un festival similar ce a avut loc în Albania. Aceasta, tot cu sprijinul unei asociaţii internaţionale de folclor”, spune directorul CJCPCT Giurgiu, Carmen Peţanca. Ea precizează că participarea la Festivalul de Dansuri Tradiţionale Pieria a fost posibilă în urma unei invitaţii, după ce, în prealabil au fost completate şi trimise formulare de aplicare ce au presupus trimiterea către organizatori de informaţii despre trupe, fotografii şi chiar filmuleţe cu dansurile giurgiuvenilor.

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.