Cum au marcat autorităţile giurgiuvene Ziua Europei?

Conducerea Prefecturii, a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Giurgiu, alături de militari şi reprezentanţi ai Ministerului de Interne au participat marţi, 9 mai, la activităţile dedicate Zilei Europei, dar şi Zilei Proclamării Independenţei, respectiv a Victoriei.

Mai exact, a fost o ceremonie militară desfăşurată în Parcul Alei, unde, după ce a fost dat Onorul, au fost depuse coroane de flori din partea instituţiilor amintite. Este a doua oară când, la Giurgiu, la asemenea manifestări nu mai depun coroane de flori reprezentanţii partidelor politice, întrucât există o lege în acest sens încă din 2016.

Ceremonia militară s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

În urmă cu 140 de ani, pe 9 mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României. Mai târziu, la 9 mai 1945, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite împotriva Germaniei naziste a pus capăt  celui de-al Doilea Război Mondial. Tot la 9 mai se sărbătorește și Ziua Europei, pentru a marca declaraţia de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor dintre cele două state.

 

Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.