Consiliul Judeţean Giurgiu va depune 10 noi proiecte europene în parteneriat cu bulgarii

Aleşii giurgiuveni au aprobat miercuri, 10 mai, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un punct suplimentar ce vizează lista cu noile proiecte ce vor fi depuse pe Programul Interreg V A, România-Bulgaria. Partenerii giurgiuvenilor vor fi, ca de fiecare dată, cei de la Prefectura Ruse, Bulgaria.

Cele mai multe dintre proiecte se referă la reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene precum 412, 601, 412 c, 411- restul de executat, 504 A- rest de executat, după investiţiile din anii anteriori.

„Consiliul Judeţean Giurgiu are pregătite pentru a fi depuse şi două proiecte pe Axa 2- regiune verde, privind reabilitarea şi modernizarea Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, respectiv a Centrului „Şerban Vodă” din Comana”, a spus, în plen, consilier în cadrul Direcţiei de Integrare, Nicu Mardale.

Tot la şedinţa de miercuri, 10 mai, consilierii judeţeni au votat pentru acordarea mai multor sprijine finciare. Astfel, 10.000 de lei vor fi alocaţi u Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa” în vederea organizării evenimentului „Săptămâna copiilor invizibili- SOS copiii romi”. Alte 15.000 de lei vor ajunge la Asociaţia Profesorilor Pensionari pentru realizarea unui basorelief al lui Tudor Vianu iar cel de-al treilea sprijin financiar este pentru o persoană fizică, fiind necesară o sumă de bani pentru un tratament medical.

La aceeaşi şedinţă extraordinară a CJ Giurgiu, deşi au fost discuţii aprinse pe acest subiect, majoritatea consilierilor a decis alocarea a 80.000 de lei pentru demolarea şi studiul de fezabilitate vizând reconstruirea unui pod peste Neajlov, la Bucşani.

 

Cătălina Sfetcu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.