CONSILIUL JUDEŢEAN: 46 de proiecte propuse de liceenii giurgiuveni, la Ziua Porţilor Deschise

Au fost consilieri judeţeni pentru o zi şi, la propunerea specialiştilor din CJ Giurgiu, au prezentat ideile lor de proiecte- menite să rezolve unele dintre cele mai arzătoare probleme ale tinerilor.

Peste 100 de elevi de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, Liceul Tehnologic „Ion Barbu” şi Liceul „Nicolae Cartojan” au participat miercuri, 5 octombrie, la Ziua Porţilor Deschise la Consiliul Judeţean Giurgiu. Este o activitate primită cu interes atât de către tineri, dar şi de către dascălii lor, acţiune organizată pentru prima oară în Giurgiu, cu ocazia Zilei Educaţiei.

„Pentru că ne dorim să primim idei din partea voastră, vă asigurăm că vom acţiona cu profesionalism, cu eficienţă şi vă vom păstra aproape pentru ca tot ceea ce facem să reflecte răspunsuri la problemele voastre. Ziua Porţilor Deschise la CJ Giurgiu se doreşte a fi o premieră de exerciţiu democratic pentru activarea participării tinerilor la procesul de luare a deciziilor din cadrul comunităţii şi îmbunătăţirea conectivităţii dintre autorităţile publice şi presa, reţele sociale, spaţiu public, ONG-uri. De azi, vă provoc şi pe voi! Dorim să vă aflăm părerile, deoarece acestea contează cu adevărat”, le-a spus tinerilor preşedintele Marian Mina.

Alături de el a fost şi vicepreşedintele Vasile Andronache, dar şi i s-au alăturat inclusiv directori din cadrul instituţiei, precum Florentina Stănculescu sau Miruna Eftimiu- cea care a şi făcut, pe scurt, prezentarea a tot ceea ce înseamnă Consiliul Judeţean Giurgiu.

Tinerii au intrat în sala de şedinţe în două serii. Fiecare grupă, însă, şi-a ales preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul judeţului. Mai apoi, au transmis câteva dintre ideile lor de proiecte de care, acolo unde atribuţiile permit, conducerea CJ Giurgiu va ţine cont în elaborarea unor proiecte viitoare.

Dintre propuneri amintim acum construirea unui patinoar, a unui Mall, a unui cinematograf. De asemenea, elevii vor sprijinirea voluntariatului, un spital modern, adăposturi pentru animalele fără stăpân şi pentru persoane nevoiaşe, transport gratuit pentru elevi, cărţi gratuite, dotarea bibliotecilor, acordarea de burse lunare sau semestriale, precum şi amenajarea mai multor spaţii pentru activităţi recreative.

Cele mai bune proiecte, votate în majoritate, au fost premiate.

În ceea ce priveşte „tănăra” conducere provizorie a CJ Giurgiu, prima grupă l-a ales pe Răzvan Măinescu drept şef al CJ Giurgiu, cu Florentin Licuţă şi Zenaida Ţugui vicepreşedinţi, iar secretar general al judeţului a fost numită Ruxandra Rufă.

Cei din a doua serie de vizitatori au ales exclusiv fete în toate funcţiile, respectiv Mădălina Epure preşedinte şi vicepreşedinţi Andrada Toma şi Violeta Apostol, precum si Nicolle Ruxandra Constantin- secretar general al județului.

Toate ideile de proiecte pot fi citite pe pagina de Facebook a CJ Giurgiu.

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.